Väčšina Prešovčaniek si farbí vlasy

06.11.2003 Celý región

V rámci projektu Sunsilk centrá mali obyvatelia deviatich slovenských miest možnosť poradiť sa s odborníkmi o vlasových problémoch a vyskúšať si vhodný tvar ...
V rámci projektu Sunsilk centrá mali obyvatelia deviatich slovenských miest možnosť poradiť sa s odborníkmi o vlasových problémoch a vyskúšať si vhodný tvar účesu a farbu vlasov pomocou počítačovej modelácie. Súčasťou podujatia bol aj dotazníkový prieskum, zameraný na typológiu a starostlivosť o vlasy.

Prešov, 6. novembra 2003. Snahou značky Sunsilk je ponúknuť spotrebiteľkám efektívne riešenia vlasových problémov, ktoré sa najčastejšie vyskytujú a zabezpečiť im tak pohodlnú a kvalitnú starostlivosť o svoje vlasy. Aj preto pripravila pre obyvateľov Bratislavy, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Trenčína, Žiliny, Košíc, Popradu a Prešova poradenské Sunsilk centrá, ktoré navštívilo vyše 500 ľudí. Cieľom podujatia bolo poskytnúť záujemcom užitočné rady, potrebné informácie a povzbudiť ich pri zmene účesu či farby vlasov. Všetci návštevníci mali možnosť poradiť sa s odborníkmi o svojich špecifických vlasových problémoch, správnom výbere vlasovej kozmetiky a starostlivosti o vlasy.

Súčasťou projektu Sunsilk centrá bol aj dotazníkový prieskum medzi spotrebiteľkami. Jeho cieľom bolo zistiť s akými vlasovými problémami sa najčastejšie stretávajú obyvatelia Slovenska, ako svoje vlasy vnímajú a akú starostlivosť im venujú. Výsledky prieskumu ukázali, že len 23 % prešovských žien sa môže pochváliť normálnymi vlasmi. Podľa prieskumu sú najväčším problémom suché vlasy, ktoré má až 25 % žien, čo je najviac na Slovensku. Naopak mastné vlasy má iba 10 % žien. Zaujímavým zistením však je, že mnohé ženy nepoznajú svoj typ vlasov, čo predpokladá, že nevenujú svojim vlasom ani tú správnu starostlivosť.

Údaje získané z prieskumu Sunsilk centier potvrdili, že až 67 % respondentov má rovné vlasy, 23 % žien má vlasy prirodzene vlnité a 8 % žien má vlasy prirodzene kučeravé. Trvalú má 2 % Prešovčaniek. Čo sa týka prirodzenej farby vlasov, po 33 % pripadá na farbu hnedú, blond i čiernu. Svoju prirodzenú farbu však uprednostňuje len 8 % žien. Zvyšných viac ako 90 % si vlasy farbí, používa melír alebo oba spôsoby kombinuje.

Výsledky prieskumu ukázali, že väčšina žien v Prešove svojim vlasom nevenuje veľkú pozornosť. Viac ako 23 % žien v Prešove na každodennú úpravu používa hrebeň alebo kefu a 20 % žien si vlasy upravuje len rukou. Denne si vlasy fénuje 6 % žien a 13 % žien si vlasy lakuje. Vyše 60 % Prešovčaniek sa úpravou vlasov pritom denne nezaoberá viac než 5-10 minút, 19 % opýtaných úprave vlasov venuje 10-20 minút a 15 % žien sa vlasom venuje viac ako 20 minút. Frekvencia umývania vlasov je 1-2 krát týždenne. Respondentky pritom používajú obyčajne šampón alebo šampón a kondicionér v jednom a až 19 % z nich používa samostatný kondicionér.

Z prieskumu vyplýva, že Prešovčanky sú konzervatívne čo sa týka zmien. Viac ako 27 % opýtaných uviedla, že si typ účesu nemení vôbec, viac ako 30 % mení účes raz za rok a štvrtina žien raz za pol rok. Ostatné ženy experimentujú so svojimi vlasmi častejšie. Na návštevu kaderníčky ženy v Prešove minú v priemere 300 korún. Nad 500 korún minie za jednu návštevu kaderníčky len asi 4 % opýtaných.

Hlavným cieľom nového radu vlasovej kozmetiky Sunsilk je poskytnúť správnu a komplexnú starostlivosť určenú pre špecifický typ vlasov každej ženy. Ponúkanú škálu výrobkov Sunsilk tvoria šampóny a kondicionéry pre vlasy vlnité a kučeravé, suché a poškodené, jemné, mastné, farbené a normálne. Všetky prípravky boli vyvinuté špeciálnym vlasovým inštitútom Elida v Paríži, kde boli ešte pred začiatkom výroby uskutočnené detailné štúdie zaoberajúce sa vlasovými problémami, ktoré trápia ženy. Všetky prípravky boli priebežne overované a skúšané s cieľom potvrdiť, že kľúčové látky v nich obsiahnuté, naozaj riešia špecifické problémy vlasov.
 

Vyberte región